ביום 28.7.2024 שלח המוקד להגנת הפרט לצבא מכתב בדרישה כי יאפשר לחקלאים פלסטינים תושבי הגדה למסוק את זיתיהם שבתוך "מרחב התפר", דהיינו, בשטחי הגדה המערבית הכלואים בין חומת ההפרדה לקו הירוק, בהם מיושם מזה שנים משטר היתרים דרקוני באישורו של בג"ץ. וזאת בשל החלטתו של הצבא, שהתקבלה עם פרוץ המלחמה ביום 7.10.2024, למנוע באופן גורף את כניסתם אל "מרחב התפר" של בעלי האדמות הלכודות, בני משפחותיהם והעובדים המסייעים להם, אשר הצבא עצמו התיר את כניסתם עד אותה עת לצורך עיבוד אדמותיהם. בחלוף כ-10 חודשים, הצבא ממשיך לאסור לחלוטין את גישתם של רובם של החקלאים אל אדמותיהם הלכודות (וזאת למעט מספר קטן של חקלאים אשר גידוליהם מצריכים עבודה שוטפת מדי יום, אשר הוחרגו מהוראות הסגר בעקבות עתירת המוקד מנובמבר 2023).
לפיכך, בפנייתו ביקש המוקד כי הצבא יאריך אוטומטית את היתרי הכניסה הקיימים ל"מרחב התפר" לצורך המסיק; יאפשר הגשת בקשות להיתרי כניסה במקום אלו שבוטלו או שפג תוקפם במהלך התקופה; וכי תוקפם של היתרי הכניסה יתמשך עד לתום עונת המסיק או לכל הפחות כי יוקם מנגנון לטיפול מהיר בהנפקת היתרים וחידושם לצורך המסיק. כמו כן ביקש המוקד כי יפורסמו מראש המועדים בהם יפתחו כלל השערים (עונתיים וחקלאיים) להכנות הקרקע הנחוצות לקראת המסיק ולמשך המסיק עצמו; וכן כי השערים יפתחו בכל ימות השבוע ובמועדים שייקבעו, ולא באיחור כבעבר.
בפנייתו הזכיר המוקד כי במהלך עונת המסיק הקודמת – בעקבות עתירתו הנזכרת לעיל – בסוף נובמבר 2023 פתח הצבא חלק ניכר מהשערים שבגדר ההפרדה כדי לאפשר לחקלאים למסוק את עצי הזית שלהם, אך זאת רק במשך ימים ספורים, וזאת על אף שהמסיק נמשך ככלל כשלושה חודשים ואף מצריך הכנה של החלקה קודם לכן, לרבות סיקול אבנים וביעור קוצים.
המוקד הבהיר כי במקביל, הוא עומד על דרישתו לביטול המניעה הגורפת על כניסת חקלאים ל"מרחב התפר", בעניינה הוגשה עתירתו המחודשת לבג"ץ מיום 23.5.2024, שעודנה תלויה ועומדת.