המוקד להגנת הפרט - משך שנים דחתה המדינה את מועד פתיחת מעבר DCO לכלי רכב פלסטיניים: לאחרונה הודיעה כי נוכח "המצב הביטחוני" אין בכוונתה לאפשר פתיחת המעבר
חזרה לעמוד הקודם
06.12.2016

משך שנים דחתה המדינה את מועד פתיחת מעבר DCO לכלי רכב פלסטיניים: לאחרונה הודיעה כי נוכח "המצב הביטחוני" אין בכוונתה לאפשר פתיחת המעבר

בעקבות עתירה שהגיש המוקד להגנת הפרט לפתיחת מעבר ה-DCO, המחבר בין הערים רמאללה ואל-בירה למועצות המקומיות ממזרח להן, הודיעה המדינה ביום 14.12.2014, כי תפתח את המעבר לכלל כלי הרכב הפלסטיניים, ולא רק למספר מצומצם של מכוניות שבעליהן מחזיקים בתעודות VIP, כנהוג עד כה. עם זאת, כרכה המדינה את פתיחת המעבר בכיוון ההפוך – ליוצאים מרמאללה ואל-בירה – בהשלמת עבודות פיתוח המתבצעות בצומת 90.

המוקד עמד על דרישתו, שהמדינה תבחן את האפשרות לפתוח את המעבר טרם ביצוע העבודות, והדגיש כי מניעת מעברם של כלי רכב היוצאים מרמאללה ואל-בירה פוגעת במאות אלפי תושבים פלסטינים.

לאחר דחיות חוזרות ונשנות, הודיעה המדינה ביום 29.11.2016, כי בעקבות "המצב הביטחוני" אין בכוונתה להשלים בשלב זה את העבודות בצומת 90, וכי הסדרי המעבר לכלי רכב פלסטיניים יישארו בעינם, עד להודעה חדשה.

בדיון בבג"ץ הבהירה המדינה, כי השלמת העבודות בצומת 90 אינה מצויה בסדרי העדיפויות שלה בשלב זה, לא מבחינה ביטחונית ולא כלכלית. נציג המוקד הגיב: "המצב הביטחוני נזיל, אנו חוששים שאף פעם לא תימצא שנה שיאמרו שאפשר".

בג"ץ קיבל את עמדת המדינה, ובפסק דין מיום 5.12.2016 נמחקה העתירה, תוך שמירת טיעוני העותרים. עוד קבע בית המשפט, כי התחייבות המדינה להסדיר את התנועה בצומת 90 בעינה עומדת.

נושאים קשורים