המוקד להגנת הפרט - המוקד להגנת הפרט הגיש עתירה בעניין פלסטינית המתגוררת ברצועת עזה ומבקשת לעבור לגדה המערבית להשתתף בטקס כלולותיה-שלה ולהתחיל בחיים משותפים עם בן זוגה המתגורר שם: בג"ץ ביקש מהמוקד להודיע האם בכוונתו להעביר את העתירה לביהמ"ש לעניינים מנהליים, בטענה שהעתירה דנה בחוק הכניסה לישראל, אך לאחר הודעת המוקד קבע תאריך לדיון
חזרה לעמוד הקודם
28.04.2008

המוקד להגנת הפרט הגיש עתירה בעניין פלסטינית המתגוררת ברצועת עזה ומבקשת לעבור לגדה המערבית להשתתף בטקס כלולותיה-שלה ולהתחיל בחיים משותפים עם בן זוגה המתגורר שם: בג"ץ ביקש מהמוקד להודיע האם בכוונתו להעביר את העתירה לביהמ"ש לעניינים מנהליים, בטענה שהעתירה דנה בחוק הכניסה לישראל, אך לאחר הודעת המוקד קבע תאריך לדיון

ביום 31.3.08 הגיש המוקד להגנת הפרט עתירה בעניין פלסטינית המתגוררת בעזה, המבקשת לעבור לגדה המערבית על מנת לממש את חוזה נישואיה עם תושב הגדה. העותרים חתמו על חוזה נישואין ביוני 2007 ומאז מנסה העותרת לקבל היתר כניסה לישראל לצורך מעברה מרצועת עזה לגדה המערבית, שם מתגורר בן זוגה, שם יערך טקס הכלולות ושם יוכלו בני הזוג להתחיל בחייהם המשותפים. בתקופה בה חתמו העותרים על הסכם הנישואין התרחשו ברצועת עזה אירועי אלימות רבים וישראל סגרה את כל המעברים לרצועה וממנה. לכן המתינו העותרת ואמה, שרצתה להשתתף בטקס הכלולות של בתה, עד אוגוסט, אז הגישו בקשה להיתר מעבר בוועדה האזרחית הפלסטינית, אך הבקשה סורבה ע"י ישראל. הוועדה האזרחית אף מסרה כי ישראל הודיעה שלא תקבל ולא תטפל בפניות הוועדה, למעט מקרים של פטירה. המוקד פנה בשם העותרת ואמה למוקד ההומניטארי שבמת"ק עזה שם נמסר, לאחר ניסיון להעביר את האחריות אל הוועדה האזרחית הפלסטינית, כי המת"ק לא יטפל בבקשה.

בעתירה מדגיש המוקד את מחויבותה של רשות לפעול מתוקף סמכות שהוטלה עליה. המדינה אינה יכולה להתנער מסמכויותיה, שהרי בהגישה את הבקשה עוררה העותרת את חובת המדינה להפעיל את סמכויותיה. גם הסירוב הגורף לטפל בבקשות, למעט במקרים של פטירה, הוא שרירותי ואינו מידתי. מעבר לכך טוען המוקד כי על ישראל חלה החובה להבטיח את זכויות האדם ואת המשך מהלך החיים התקין של העותרים.

עם הגשת העתירה, ביקש ביהמ"ש כי העותרים יודיעו האם - נוכח השינויים בחוק בתי המשפט לעניינים מנהליים - הם עומדים על עתירתם או מבקשים למחוק אותה. המוקד הגיש הודעה בה הוא מבהיר כי העתירה אינה עוסקת בכניסה לישראל אלא בהיתר מעבר בישראל לצורך מעבר בין רצועת עזה לגדה המערבית. כלומר, המעבר בישראל הוא האמצעי ואינו המטרה. כמו כן מדגיש המוקד כי ההיתר ניתן מטעם רשות צבאית, אלוף פיקוד הדרום, שהחלטותיה היו נתונות לביקורת מאז ומעולם רק במסגרת של בג"ץ.

ביהמ"ש קיבל את טענות המוקד וקבע מועד לדיון.


לצפייה בעתירה מיום 31.3.08


לצפייה בהודעת המוקד מיום 7.4.08